onsdag 27 april 2011

Härliga tider strålande tider...

Två flitiga människor i vår trädgård
Nellie tar lite glasspaus
Jag ser sur ut men jag var absolut inte alls sur
Far njuter i Boanäs
Ulla, Bengt och söta Thilia
Tuffingen Theo
Syrran och jag i solen
Jessica Vendela Malena och Jonna samtalar lite
Kan man annat än vara på gott humör i dett underbara väder, vi njuter i fulla drag och försöker att vistas ute så mycket som möjligt.
Och så har påsken kommit och gått sen sist, och vi fick en riktig överraskning på påskaftonen, när vi precis klarat av lunchen ihop med Jonna-Ponna så kom en bil på uppfarten, och så kom Vendela springande...Malena och de två minsta fick ett "ryck" och bestämde sig för att åka "hem". Hannes var ppå Liseberg med sitt nya guldpass så han o Mats stannade hemma denna gången. Sicken överraskning detta var, men oj så roligt. Senare kom resten av Jens familj så till fikat var vi ett stort gäng...blev en fin ppåskafton minsann.

Påskdagens morgon var det full aktivitet här , alla skulle iväg på olika håll...Malena o barnen skulle till Lövhult med Ann o hennes dotter...dom skulle på picknick i det underbara vädret. Vi hämtade far o mor och åkte till Ulricehamn, där åt vi en god middag sen var pappa och jag med blommor på farmoro farfars grav. Sen åkte vi till Ulla o Bengt i Boanäs,där bjöds på gott fika , och vi kunde sitta ute hela eftermiddagen så gott i solen. Pappa ville sen att vi åkte över Vegby hem, han ville återse sina gamla barndomstrakter, vackert var det runt Åsunden, fast det var rena kostigarna att åka på bitvis.

Annanadagen bestod av trädgårdsarbete, buskar klipptes ner , jag krattade upp och tog hand om allt skräp med hjälp av lilla Nellie...Ann-Marie klippte gräset med handgräsklippare !!! "Ove "har ju inte kommit hem än och börjat jobba. Flera timmar höll vi på och nu är det fint ett tag framöver. Tog sen en välbehövlig dusch innan vi gav oss iväg till Mantorp ihop med Jens o Jessica...men Bosses häst som tävlade där  skötte sig inte alls bra utan hon blev diskad. Vi åt lite gott där ,men stannade inte tills det var slut, loppet var ju så att säga kört.
Nu är det ju vardag igen och i går var allt som vanligt igen med allt vad det innebär, tvättade och städade hela förmiddagen. Sen kom två tjejer från hälsohögskolan hit och gjorde en intervju med mig...dom skulle skriva en uppsats om hur det är att jobba i hemmet som personlig assistent åt nära anhörig. Det var intressant att prata med dom , och dom ställde bra och vettiga frågor, och dom tyckte att jag gett mycket "kött på benen" till deras arbete, kul att man kunde vara till nytta för nån annan.
På kvällskvisten var vi ett gäng som satt ute och fikade och pratade...sen var vi trötta och intog ryggläge vid "dumburken" jag slocknade visst ganska tidigt Hmmm....
Ha det bäst !!

Pessimisten säger att det
är ett moln för solen
Optimisten säger att det
är en sol bakom molnet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar