onsdag 22 juni 2011

Sommar sommar o sol....

Mormor Anette, Oliver och morfar Larry...

Födelsedagsbarnet Jessica

Hannes gillar att susa omkring i morfars lediga rullstol...
Nä inte är det mycket av den varan solen menar jag, ännu har vi inte haft så väldans mycket glädje av nya uteplatsen. Sa till Bosse häromdagen att jag ångrar att vi byggde den , vi sitter ju för höge farao inne på den inbyggda altanen precis som vanligt...eller i köket om inte Bosse orkar ta sig runt huset. Han kan ju inte ta sig ut på altanen utan att först ta hissen ner för trapporna och sen rulla runt huset. Men nu kan han i alla fall ta sig upp själv på däcket för en bra doserad ramp gör att han orkar rulla upp själv.
Så nu slipper jag släppa allt och springa runt och möta honom , och han gillar förstås att klara så mycket som möjligt själv.
På fredagen var vi på tårtkalas hos fam på Hagarydsgatan...Jessica fick en mintgrön solsäng av oss i födelsedagspresent, nu får vi ju hoppas att den kommer till användning också. Åt en underbart god jordgubbstårta..det är en härlig tid nu med dessa goda bär, vi äter nästan varje dag av dom.
PÅ lördagen kom Malena o Hannes hit med tåg från Götet, vi hämtade dom och åkte sen direkt till Sandsjö Wärshus och åt middag...allt var ganska OK utan de förbaskade sönderkokta morötterna som dom envisas med att slänga på varenda jäkla tallrik !!

Jag har väl berättat här att Olivers moppe blev stulen härom veckan, och hör o häpna när vi var i Bodafors så ville Malena till Rostedts och köpa en dricka , och jag inhandlade förstås lite av deras grillkorv, Bosse o Hannes väntade i bilen. Och vad får dom då se , jo en typ kommer åkande på Olivers moped och går in i affären han också, Hannes tar ett foto på moppen och skickar till Jens. Han ser ju att det är rätt moppe , för han har ju lackat den i en färg som är unik....vi åker en runda på gatan han försvann på , men hittade inte honom.
Jens ringer förstås till polisen, men dom åkte inte dit,dom tyckte att Jens kunde åka själv och sen skulle han ringa dom när han hittat moppen!!!!!
Han o Jessica åkte dit och det första dom möter återigen utanför affären är en grabb på Ollis moppe, han hade köpt den av nån annan sa han, och NU kom polisen och tog tag i hela historien. Dom bärgade bort mopeden som nu såg ut som sjutton, bugglig och avskrapad färg, uppbruten kåpa och i helt bedrövligt skick. Vilken soppa , och vilken ödets ironi att just vi kom samtidigt till Rostedts affär samtidigt som den här killen.
Hannes var sen hos oss på kvällen, Malena var ute och roade sig med sin kompis Katrin, det var ju Coverfestival i Nässjö och mycket folk i rörelse...Nicke Borg var ju hemma och underhöll också men det tror jag var på fredagen.
Hannes ville ha frukost på sängen men ABSOLUT inte före kl ½11, och så fick det förstås  bli...han sov i gästrummet i källaren så jag behövde inte tassa så mycket på tå här på morgonen.
Himlens alla portar var öppna hela dagen så vi höll oss inomhus, vi var bara och köpte hem till en taco-lunch som Hannes ville ha, Båne kom när vi satt och åt ...han fick fika med oss lite senare.

Martin hämtade Hannes , och sen vilade Bosse en stund jag tog hand om lite småplock innan vi satte oss för kvällen och tittade på tre(3) filmer...så sen var vi fyrkantiga i ögonen.

Sen var det grå vardag igen, solen tittade fram en stund på förmiddagen så vi bestämde oss för att ta en tur till Gödeberg, dit får vi åka på sommaren när vi kan sitta ute i trädgården omöjligt att ta sig in med rullen där. Vissa kan vi bara inte komma in hos , bara att inse fakta...hann med en tur till Christian deras son också, han har köpt ett ställe i närheten, så vi andades frisk lantluft hela eftermiddagen.
Bosse ville sen hem och sitta lite bekvämt, han har ju fått så ont i lederna och behövde en värktablett + sin sköna fåtölj som är perfekt för honom...gammal och inte så snygg att titta på längre men han sitter som en gud i den och det anser jag vara det viktigaste, så vi behåller nog den gamla trotjänaren.

Gårdagen tillbringades i Jkpg , Jonna var med oss och shoppade...det blev skor till Bosse lite smått o gott till mig ett avlastningsbord till uteplatsen, det ska vi ha när vi grillar och sätta allt på. En sväng till Claes Ohlson blev det också, dit vill Bosse gärna och titta lite....vad är det det kallas för "Gubbdagis" va??
Fikat tog vi hemma denna gången,Jens kom och skruvade ihop bordet åt oss ( IKEA)...hade sen en del att plocka in och så var denna dag till ända.
Ha det bäst !!!

Undvik att stressa.
Du är bara här på
ett kort besök
så ge dig tid
att stanna upp
och lukta
på blommorna....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar