måndag 5 september 2011

äppeltider

Den pyttelilla söta orkiden som Bosse köpte på torget...

Bosse sätter ihop "maskinen"

Här mosas det...

Och här kokas det...

Resultatet...
Lägger en helg till handlingarna...fina sensommardagar har vi ju verkligen haft. Lördagen tillbringades dock inomhus till största delen, för vi drog ju igång äppelmoskok (konstigt ord).
Fivk massor av äpplen av Jens...farmor Lillys favoritträd hade burit bra med frukt i år. Hon tittar säkert ner från sin himmel och småler när hon ser att dom kommer till användning....ca 22 kilo färdigt mos blev det. Det är kul att hålla på och stöka med sånt där...men efterarbetet kan jag vara utan. Har en viss förmåga att få mina barfotafötter fulla av kladd som hamnar på golvet, sen drar jag omkring detta "gegg" i halva huset...så skurhinken åkte obönhörligen fram. Trött men nöjd med dagen var denna tanten sen.

Söndagen bjöd ju på helt ljuvligt väder, tillbringade stora delar av dagen ute ...gäller att njuta så länge det bara går. Åkte till "Akropolis" och unnade oss en superb måltid, det är så jäkla gott allting där,träffade även lite kändisar och fick en pratsund.
Väl hemma igen så åkte jobbarkläderna på och jag låg sen på alla fyra ute i landen...men nu sjunger allt arbete ute på sista versen för i år....har bara lite höstflox kvar att klippa ner...men ännu blommar den så fint.
Var inne hos min fina granne Kerstin en stund...hon ville visa upp sitt nyrenorverade sovrum...blev nästan full i skratt för det kunde lika gärna varit inne hos oss. Dom hade valt nästan likadana tapeter...men ett mörkare golv, blir nog fint när nya sängarna oxå är på plats. Dom är i 75-årsåldern och satsar stort , det tycker jag är helt underbart....

Ha det bäst !!!

What a friend could do:
( A)ccept you as you are
(B)elieves in you
(C)alls just to say "hi
(D)oesen´tgive up on you
(E)moisions the whole of you (even the unfinisheds parts)
(F)orgives your mistakes
(G)ives unconditionally
(H)elps you
(I)nvites you over
(J)ust be with you
(K)eeps you close at heart
(L)oves you for who you are
(M)akes a difference in your life
(N)never judges
(O)ffer support
(P)icks you up
(Q)uiets your fear
(R)aises your spirits
(S)ay nice things about you
(T)ells you the truth, when you need to hear it
(U)nderstands you
(V)alues you
(W)alks by your side
(X)-plain things you don´t understand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar