tisdag 18 oktober 2011

42-åriga kriget.....

I dag har vi varit gifta i hela 42 år, man fattar inte att så många år har gått, tycker att det var bara förra året vi hade stor fest för mina föräldrar närvdom firade 40-årig bröllopsdag. Jäkla vad vi överraskade dom då, hela tjocka släkten bussades till Ormaryd för en rolig kväll i "31:an" , dom hade inte en susning om att nåt var på gång. Pricken över i:et var när pappas bror med fru från Stockholm dök upp som gubben i lådan, då var inte ett öga torrt. Och när alla barnbarnen gick fram i tur o ordning med varsin ros till dom, samtidigt som en vers lästes om just detta barnbarn...det var så känsligt , men som tur är så har vi ju allt detta förevigat påm film. Härliga tider ....

Men i dag för 42 år sedan gick alltså två unga människor sta och knöt hymens band, jag var 19 år, Bosse var 20 år och olyckskorparna kraxade högljutt om att detta kommer ALDRIG att gå vägen. Men tji fick dom surpupporna...min kompis Britt-Marie var barnvakt åt Jens som då var precis 2 år...Hon passade honom medans jag var hos frissan. Och när jag kom hem tyckte han att mamma var en fin indian (brudslöjan) , hela hans värld var då indianer / cowboy-gubbar. Vi hade inget bröllop i nån kyrka, det hade man inte på den tiden om man redan hade ett barn...låter som stenåldern men så var det. Prästgården ( där nu min kusin Annelie bor) var det som gällde, min syster Ulla och hennes pojkvän Ulf var bröllopsvittnen. Och snabbare vigsel har väl aldrig genomförts...min kompis "Macko" skulle komma och ta lite kort, vilket vi inte visste för då hade vi väntat, men när hon kom till prästgården efter ca 10 minuter så var vi redan äkta makar och redan på väg till bröllopsmiddagen !!! Så det kan bli .

I dag blir det inte heller något firande, kanske en extra god kaka till fikat och Bosse tar en "Jäger " och jag smuttar väl på lite Xanteé, det får räcka .
Ha det bäst !!!

Glöm ej att leva min vän
dagen som gick
kommer aldrig igen...


Nu ska jag lägga in två favoriter sen 1969...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar